joi, 25 august 2016

Slujba Prohodului Maicii Domnului în parohia „Adormirea Maicii Domului” din localitatea Crișcior


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în seara de duminică, 14 august 2016, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Crișcior, a fost săvârșită slujba Prohodului Maicii Domnului.

Prohodul Maicii Domnului este o rugăciune cântată, plină de evlavie, din cultul Bisericii noastre Ortodoxe, care concentrează adânci înţelesuri duhovniceşti  referitoare la Întruparea Domnului nostru Iisus Hristos din Preasfânta Fecioara Maria care după moarte, a fost primită în slava lui Dumnezeu, de unde continuă să mijlocească pentru cei credincioși Fiului ei, Domnul nostru Iisus Hristos.

Un ales sobor de preoți, împreună cu numeroșii credincioși prezenți, au intonat versurile Prohodului, iar la sfârșitul Doxologiei a avut loc procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul bisericii, care simbolizează ducerea către mormânt a Maicii Domnului. Biserica a fost înconjurată de trei ori iar la cele patru laturi s-a făcut câte o oprire, rostindu-se câte o ectenie de cerere. După procesiune toți credincioșii prezenți au intrat din nou în biserică pe sub Sfântul Epitaf, așezat la intrarea în lăcașul de cult.

La final, în cuvântul de învățătură, Pr. protopop Ioan Petru Diniș, a vorbit credincioșilor prezenți despre cinstirea Maicii Domnului și importanța Ei ca mijlocitoare în iconomia mântuirii noastre. Pr. paroh Traian Cioara-Trif, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru frumoasa și înălțătoarea cântare la care au participat cu toții, rugând-o pe Maica Domnului să ne primească toate rugăciunile, milostivindu-se spre noi.

Pr. Călin Cioară-Trif














Niciun comentariu: